کد خبر 8449
۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۷

ساخت کارخانه فولاد در سوادکوه مجوز زیست محیطی گرفته است

ساخت کارخانه فولاد در سوادکوه مجوز زیست محیطی گرفته است

شکست طرح و وعده ساخت کارخانه کُک‌سازی سوادکوه، حالا وعده ساخت کارخانه فولاد پیش چشمان مردم قرار گرفته تا امیدی دوباره برای اشتغال‌زایی باشد.

به گزارش آهن نیوز؛ توسعه زیرساخت‌های اشتغال یکی از شاخص‌های حفظ نیروهای جوان و افزایش جمعیت در مناطق شهری و روستایی محسوب می‌شود، زیرساخت‌هایی که باتوجه به نگاه متولیان و پتانسیل‌های مناطق، جوامع غنی و فقیر از اشتغال را از هم تفکیک می‌کند، دغدغه‌ای که همواره به آن زیاد پرداخته می‌شود اما برخی مناطق شانس کمتری در تحقق پردازش این دغدغه و عملی شدن وعده‌ها دارند. 

کم‌برخوردار بودن شهرستان سوادکوه با وجود پتانسیل‌های بی‌شمارش تناقض و پارادوکسی بزرگ را مقابل چشم مردم و مسئولان قرار داده و در سالیان اخیر کمتر رنگ توسعه را به خود دیده است. از این رو همواره دغدغه اشتغال از موضوعات مهمی است که مسئولان مختلف وعده‌اش را در این شهرستان داده‌اند، احداث کارخانه فولاد در سوادکوه یکی از بزرگ‌ترین وعده‌های اشتغال در این شهرستان است، شهرستانی که غنی از پتانسیل‌های منحصر به فرد گردشگری بوده اما سوزن وعده‌ها روی صنایع گیر کرده است.

تجربه طرح نامحقق کُک‌سازی در سوادکوه همچنان پررنگ در اذهان باقی مانده، وعده‌ای که ۱۵ سال مهم‌ترین شعار انتخاباتی در این حوزه انتخابیه به شمار می‌رفت درحالی که به گفته متولیان زیست محیطی از همان ابتدا هرگز مجوز محیط زیست را نداشته است، همین تجربه متولیان را بر آن داشت تا صنعت جایگزینی برای کُک‌سازی در سوادکوه تعیین کنند و اعتماد اذهان عمومی را پس از شکست وعده کُک‌سازی به دست آورند از این رو احداث کارخانه فولاد را صنعت جایگزین برای کُک‌سازی در نظر گرفته و حدود ۳ سالی می‌شود که به طور رسمی و جدی در بازدیدهای مختلف آن را بزرگ‌ترین طرح اشتغال سوادکوه معرفی کرده‌اند و اخیراً نیز معاون وزیر صمت و استاندار مازندران نیز طی بازدیدی بر احداث کارخانه فولاد به نفع صنایع استان تأکید داشته‌اند و به تازگی مجوز زیست محیطی آن انجام شده، خبری که با اما و اگرهایی همراه است.

تکمیل زنجیره فولاد مازندران با احداث کارخانه فولاد 

محمدرضا موثقی‌نیا معاون وزیر صمت در آن بازدید از احداث کارخانه فولادسازی در سوادکوه خبر داده بود و بیان کرده بود: با افتتاح کارخانه فولادسازی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، زنجیره فولاد مازندران، تکمیل خواهد شد.

سید محمود حسینی‌پور استاندار مازندران نیز با بیان اینکه با ایجاد این کارخانه آینده خوبی برای سوادکوه رقم خواهد خورد ، گفته بود: برای احداث کارخانه مشکلاتی بوجود آمده بود که مربوط به برخی مجوزهای است که در گذشته صادر شده است.

استاندار مازندران احداث این کارخانه را در توسعه اقتصاد استان مهم برشمرد و تصریح کرد: کارخانه فولاد حتماً باید احداث شود و با تکمیل زنجیره فولاد در استان با سرمایه‌گذاری بزرگ، رشد اقتصادی استان توسعه پیدا خواهد کرد.

وی یادآور شد: با احداث این کارخانه برای حدود هزار نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.

ساخت کارخانه فولاد روی چند هزار تن زباله؟! 

ابراهیم فلاحی رئیس اداره محیط زیست سوادکوه و سوادکوه شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از صدور مجوز برای احداث کارخانه فولاد از سوی محیط زیست خبر داد و گفت: برای کارخانه فولاد با توجه به استعلامی که خواسته بودند تا تولید ۳۰۰ هزار تُن در سال مجوز زیست  محیطی صادر شده و اگر تولید بیش از این ظرفیت شود در رده ضوابط استقرار صنایع رده بالاتر قرار می‌گیرد که البته تولید بیش از این برای سوادکوه مناسب نخواهد بود و نیازمند طرح ارزیابی زیست محیطی می‌شود که زمان‌بر است.

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه احداث کُک‌سازی در سوادکوه حذف شده و البته به‌حق هم حذف شده است و مردم توقع صنعت جایگزین را داشته‌اند، محیط زیست مجوز فولاد با تولید ۳۰۰ هزار تُن را صادر کرده که این میزان با ضوابط منطقه هم‌خوانی دارد.

فلاحی تصریح کرد: هر صنعتی یکسری آلایندگی و عوارضی به همراه دارد و در مجوز، بندهایی آمده که در آن شروط کنترل آلایندگی و استفاده از سیستم‌های کنترل آلایندگی آب و هوا باید رعایت شود. 

رئیس اداره محیط زیست سوادکوه و سوادکوه شمالی با بیان اینکه محلی که برای احداث این کارخانه درنظر گرفته شده مملو از دپوی باطله‌های ذغال ناشی از فعالیت شرکت البرز مرکزی است، گفت: شرکت البرز مرکزی یکی از واحدهایی است که در بحث محیط‌زیستی کم‌کاری می‌کند و یکی از مهم‌ترین مشکلات زیست محیطی که بوجود آورده، باطله‌هایی است که نمی‌توانند ساماندهی و فرآوری کنند به همین علت این شرکت در لیست صنایع آلاینده شهرستان قرار دارد.

شرکت البرز مرکزی یک درصد فروش سالانه را برای جرائم محیط‌زیستی پرداخت می‌کند

وی خاطرنشان کرد: شرکت البرز مرکزی سالانه یک درصد فروش خود را برای جرائم زیست محیطی می‌دهد و در طی ۳ سال اخیر بیش از ۷ میلیارد تومان جریمه زیست محیطی پرداخت کرده است.

فلاحی یادآور شد: محوطه‌ای که برای کُک‌سازی از مردم خریداری شده بود مملو از دپوی باطله‌های ذغال شده است؛ در بازه زمانی که مشخص نبود سازمان حفاظت محیط زیست مجوز برای کُک‌سازی صادر می‌کند یا خیر کلی از باطله‌های ذغال در محوطه تخلیه شد و در حقیقت محوطه را برای خود گرفته و اکنون چند هزار تُن باطله انباشته شده است.

رئیس اداره محیط زیست سوادکوه و سوادکوه شمالی با اشاره به اینکه مکان احداث کارخانه فولاد باید از دپوی زباله تخلیه شود، گفت: اداره محیط زیست و منابع طبیعی مکانی را برای جابه‌جایی باطله‌ها مشخص کرده‌اند و مجوز برای جابه‌جایی داده‌اند و سرمایه‌گذار نیز پیمانکاری را برای این کار در نظر گرفته است. 

وی در مورد میزان آلودگی باطله‌ها، گفت: باطله‌ها زمانی که با آب قاطی شوند باعث آلودگی خواهند شد اما با توجه به آزمایش باطله توسط آزمایشگاه معتمد سازمان و آزمایشگاه اداره کل، شاخص‌های آلایندگی کمتر از استاندارد برای خاک بود. بی‌نظمی البرز مرکزی در دپوی زباله در زمینی که برای کُک‌سازی مهیا شده بود و اکنون قرار است کارخانه فولاد ساخته شود باعث شده سرمایه‌گذار هزینه و زمان برای تخلیه باطله‌های ذغال صرف کند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر 8449

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =